Als gevolg van het Coronavirus heeft de Herstelacademie moeten sluiten. Maar digitaal gaan dingen wel door, met onverwacht succes. Lees hoe je kunt aansluiten op een manier die bij je past. 

Groepsbijeenkomsten in deze tijd, dat kan echt niet. Voor veel cursisten en vrijwilligers is dit een groot gemis. Ze missen structuur, contact en natuurlijk alles wat ze er normaal gesproken leren (vooral van elkaar) tijdens de cursussen.

Als team waren we wel even verbijsterd en een klein beetje lam geslagen. Hoe nu verder? We zijn helemaal niet zo digitaal ingesteld en veel van onze cursisten ook niet. Toch duurde het niet lang voordat de collega’s aan de slag gingen. En inmiddels is er een mooi digitaal aanbod. Herstelgroepen, de digitale WRAP, workshops en niet te vergeten de livestream van Bob elke vrijdagmiddag om drie uur, te volgen via YouTube. 


Elke week rond de 100 kijkers! Alles loopt boven verwachting.

Live-contact

Om eerlijk te zijn hadden we het niet verwacht, we hebben behoefte aan het live contact, aan het elkaar zien, de lichaamstaal, de ogen. Met elkaar vrijuit kunnen praten. Maar ook de digitale WRAP loopt, een beetje tegen de verwachting van de facilitator in, boven verwachting goed. Wel zijn er twee mensen afgehaakt die het digitaal echt niet fijn vinden en wachten tot ze weer gewoon fysiek aanwezig kunnen zijn. Dat snap ik heel goed.

Blij en trots

Ik ben ontzettend blij met en trots op mijn collega’s (betaald en vrijwillig) die creatief zijn, contact houden met kwetsbare cursisten, in no time hebben leren Zoomen, Hang-outen en weet ik wat al niet meer. Ze houden veel mensen erbij.

Helaas zit er natuurlijk ook een andere kant aan. Met sommige mensen krijgen we geen contact meer. Sommigen voelen we van ons wegglippen. Over een aantal mensen maak ik me heel veel zorgen. En dat breekt mijn hart. En dan hoop ik dat dit ellendige virus snel oprot.

Opwekkend vind ik wel dat er ook cursisten zijn die helemaal niet op ons zitten te wachten. Ik belde bijvoorbeeld iemand en die zei: ‘ik vermaak me prima, geen gezeur aan mijn hoofd, ik hoef lekker niks, ik ga veel naar buiten.’ Daar word ik dan weer blij van.

Meer weten?

Ons digitale aanbod is te vinden op onze website: herstelacademie.org 
Voor hulp bij het digitale, technische gedoe kun je met de administratie bellen, we hebben een aantal mensen klaar zitten die daarbij helpen.

De administratie is bereikbaar op de volgende manieren:

Telefonisch:       06 33735694
E-mail:                administratie@herstelacademie.org

Namens het team van de Herstelacademie.
Marcia Kroes