Kat op een scherm

Het gaat goed. Ik heb het alleen drukker dan normaal, want iedereen gaat nu online en ik werk al zeer lange tijd online.  
Ik ben bij diverse lezingen en trainingen geweest en dat ontmoeten in persoon is maar niets. Natuurlijk online mis je diverse dingen en sommige mensen zijn zeer ongeremd online. Of vallen juist online helemaal stil.  
Gisteren een reactie gekregen van iemand van mijn werk.  Die zat thuis, dus daarom kon hij niets meer doen. “Bel mijn collega’s maar want ik zit ziek thuis.”  
Mijn reactie in mijn hoofd was. ????? ***. Iedereen zit nu thuis, dus dat is geen reden om stil te gaan zitten en af te schuiven.  
En zo ben ik bij diverse organisaties bezig om hen te activeren om door te werken.  
Ik begrijp, dat sommige beroepen zich niet lenen tot thuiswerk, maar andere beroepen juist wel. En sommige beroepen zoals tuinman en vuilnisman kunnen wel gewoon doorwerken, mits ze zich houden aan sociale afstand. En minder contact.  
Natuurlijk zullen nu mensen ziek worden, maar nu ziek melden is over twee weken weer werken.  
Waar vele stoppen met werken, zijn er anderen die nu veel harder gaan werken. Sommige restaurants zijn aan het verbouwen en andere gaan gewoon dicht.  
En de restaurants die dicht gaan, zullen ook dicht blijven.  
Dit is een korte reactie op een simpele vraag.