Herstelacademie Haarlem en Meer

Herstelacademie Haarlem en meer
Herstelacademie Haarlem en meer

Het valt niet mee om je leven op de rit te krijgen na ontwrichtende ervaringen met psychische en/of verslavings- problematiek. Soms krijg je te maken met stigma’s, uitsluiting en veel bureaucratie van bijvoorbeeld uitkeringsinstanties. De Herstelacademie Haarlem en Meer biedt  een programma van educatie en zelfhulp waarbij deelnemers vooral elkaar ondersteunen.

De begeleiding wordt gedaan door mensen die allemaal zelf ook te maken hebben (gehad) met een psychische en/of verslavingskwetsbaarheid. Om (weer) deel te nemen aan die samenleving die soms zo gecompliceerd en ver weg kan zijn. Herstel betekent voor ons dat het leven voor jou fijn en zinvol voelt. Dat je misschien weer wat meer zelfvertrouwen krijgt en je je niet alleen voelt. Want je bent niet de enige! Het leven is broos en kwetsbaar en er kan iedereen van alles overkomen.

Iedereen is welkom

Dit doen we vooral door veel ervaringen met elkaar te delen en veel samen te leren tijdens de bijeenkomsten. Zo maken we elkaar sterker. Iedereen die zich aangesproken voelt door het aanbod van de Herstelacademie is van harte welkom. Je hebt geen verwijzing of indicatie nodig. 

Meer weten?

Vanwege het coronavirus kan het nog wel even duren voordat het programma van de Herstelacademie weer compleet kan draaien. Maar veel aanbod is wel al digitaal. Meer over het programma en alle activiteiten vind je op de site je de Herstelacademie Haarlem en Meer

Lees ook het handige programmaboekje