Trajectcoaching

Descely aan het werk

Werkervaring opdoen of werk vinden dat bij je past, misschien een nieuwe opleiding starten? Je wilt het wel, maar het lukt nog niet goed. En het is lastig: want wat is de eerste stap? De trajectcoach helpt je op weg en houdt het doel in zicht.

De trajectcoach is er voor cliënten van RIBW K/AM die meer willen doen: (vrijwilligers-)werk, scholing en activering. De trajectcoach helpt hen passende werkzaamheden te vinden. Kortdurend, voor langere tijd, zonder verplichtingen of met afspraken, alles is mogelijk. Coaching vergroot je kansen op werk op een manier en een moment die bij je passen, binnen de mogelijkheden van de werkplek en de werkgever natuurlijk.

Hoe vind je de trajectcoach?

De meeste cliënten worden door hun begeleider getipt om eens met een trajectcoach te praten. Maar je kunt je zelf ook aanmelden. Onderaan deze pagina staan alle namen en telefoonnummers van coaches die je kunt bereiken.

Wat kost het?

  • Cliënten die beschermd wonen kunnen altijd gratis bij een trajectcoach terecht.
  • Voor cliënten met een indicatie voor ambulante zorg gelden andere regels.
    Zij moeten in hun indicatie voldoende uren hebben voor zowel de begeleiders als de trajectcoach.
    Goed, maar hoe weet je of dat zo is? Informeer bij een trajectcoach. Samen met de WMO-consulent van de gemeente wordt dan gekeken of de indicatie ‘opgehoogd’ kan worden.

Hoe werkt de trajectcoach?

De trajectcoach gaat met je in gesprek over je wensen, dromen, talenten, mogelijkheden en heel praktisch: over wat er vanwege je uitkering van je verwacht wordt, of welke mogelijkheden dit biedt. We houden altijd een oriëntatiegesprek. Aan de hand van dit gesprek kijken we met jou, je begeleider en jouw netwerk, wat de trajectcoach voor je kan betekenen. Persoonlijke doelen leggen we vast in het trajectplan, en stap voor stap word je ondersteund bij het realiseren hiervan. Nauwe samenwerking met begeleiding en andere betrokkenen is essentieel.

Meer weten of traject starten?

Vraag je begeleider om meer informatie of neem contact op met een van de coaches. Zij helpen je graag verder! Zie de contactgegevens hieronder.

 

Zuid-Kennemerland
Peggy Carbière
Floortje Bon

06 – 51 08 24 71
06 – 15 47 39 86


p.carbiere@ribw-kam.nl

f.bon@ribw-kam.nl

Beschermd wonen Jeugd
Joyce Ditmarsch

06 – 51 94 07 70 j.ditmarsch@ribw-kam.nl

De Coda
Ian Franssen

06 – 34 49 29 09

i.franssen@ribw-kam.nl

Amstelland en de Meerlanden
Ian Franssen
Blazenka Boontjes

06 – 34 49 29 09
06 – 15 21 59 72

i.franssen@ribw-kam.nl

b.boontjes@ribw-kam.nl

De Baron
Joyce Ditmarsch

06 – 51 94 07 70 j.ditmarsch@ribw-kam.nl

Midden-Kennemerland
Roy Dix

06 – 31 90 72 98 r.dix@ribw-kam.nl

Coördinator team Trajectcoaching
en Activering

Ria van Breukelen

06 – 41 34 61 98 r.vanbreukelen@ribw-kam.nl
Contactgegevens algemeen 088 – 214 80 00 trajectcoaching@ribw-kam.nl
 

 

 

 

 

Descely

Het verhaal van Descely (19 jaar)

Ik werk bij Stem in de Stad, een opvang in Haarlem waar mensen spontaan binnenlopen voor een lekkere kop koffie en een goed gesprek. Het was een grote stap. Ik ben best wel lui, omdat ik ook zolang niets heb gedaan, heb lang gedacht: laat me maar een uitkering trekken; ik kan het toch niet. Faalangst, dat was het.
Het heeft mij veranderd. Ik besef mij dat het ook anders kan, zwelg minder in zelfmedelijden. Dat doe ik ook wel eens. Ik ben een KOP-kind en daardoor 24 keer verhuisd in mijn leven. Ik ben opgegroeid in een hele instabiele omgeving en heb veel nare dingen meegemaakt.

 

Mijn trajectcoach Joyce heeft me enorm goed geholpen. Die zei: ik denk dat dit wel een goede plek voor je is. En het was direct raak, een schot in de roos. Ik had nog nooit dat gevoel bij iets gehad. Maar dat ging direct goed. Het is echt een succeservaring. Ik ben er heel blij mee